Adófolyószámla-kivonat

adófolyószámla, adófolyószámla észrevételezése

Adófolyószámla-kivonat. www.adoklub.eu

Felkelt a mi NAV-unk ……és megkezdte a folyószámla-kivonatok és a késedelmipótlék-értesítők kiküldését. Papír alapú folyószámla-kivonatra csak akkor kell számítanod, ha legalább egy adónemben több, mint ezer forinttal tartozol vagy legalább ennyi túlfizetésed van. Késedelmipótlék-értesítőt pedig csak akkor, hoz postás, ha 2014-ben valamely adófizetési kötelezettségednek nem illetve csak késedelmesen tettél eleget. Mindez csak akkor vonatkozik rád, ha 2014. január 1. és május 11. egyetlen bevallást, adatszolgáltatást sem küldtél be elektronikus úton.

Amennyiben ebben az időszakban legalább egy elektronikusan benyújtott és feldolgozott bevallásod vagy adatszolgáltatásod volt, elektronikus bevallóknak számítasz, így papíron nem kapsz folyószámla-kivonatot és késedelmipótlék-értesítőt sem. Ez esetben az ügyfélkapun keresztül célszerű tájékozódnod az adófolyószámlád helyzetéről és ha érintett vagy a késedelmi pótlékod részletezéséről.

Mindkét esetben célszerű az adatokat a saját nyilvántartásaiddal összevetni és ha eltérést tapasztalsz a nem túl hangzatos névre hallgató „Folyószámla-kivonatra észrevétel” elnevezésű nyomtatványon a mi NAV-unk felé jelezni.

Ha gondod van a kivonat illetve a késedelmi pótlék elszámolás tartalmával és regisztrált ADÓklub tag vagy 2015. szeptember 30-ig díjmentesen segítünk a probléma megoldásában. Erre vonatkozó igényedet jelezd a számodra megnyitott ADÓklub felületen.

Ha még nem vagy regisztrált klub tagunk és érdekel a lehetőség itt találsz bővebb információt.