RENDELKEZZ ADÓD 1+1%-ról

Legalább az ne vesszen kárba!!

Erre legkésőbb május 22-ig van lehetőséged függetlenül attól milyen módon nyújtod vagy nyújtottad beszja bevallásod.

FONTOS!

Csak a megfizetett adó 1%-át lehet érvényesen felajánlani.

Csak regisztrált civil szervezet illetve technikai számmal rendelkező egyház vagy 2017-ben a Nemzeti Tehetség Program részére történhet a felajánlás.

Ellenőrizd, hogy választott civil szervezet vagy egyház szerepel-e a NAV által közzé tett felajánlására jogosult civil szervezetek körét tartalmazó listán.

http://www.nav.gov.hu/nav/szja1_1/regisztralt_civil_kedvezmenyezettek_2017

Az szja +1% felajánlására jogosult egyházak listája itt érhető

http://www.nav.gov.hu/nav/szja1_1/technikai_szamok

FIGYELEM! A május 22-i határidő jogvesztő, elmulasztása igazolási kérelemmel sem menthető ki.

A rendelkező nyilatkozat az alábbi módok bármelyikén benyújtható:

A személyi jövedelemadó-bevallással együtt (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen),

Az e-SZJA online kitöltő felületen ügyfélkapus regisztráció esetén elektronikus úton, vagy ügyfélkapus regisztráció nélkül postai úton,

Munkáltatói adómegállapítás esetén 2017. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak (Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jeled, a leragasztás helyén pedig az aláírásod!), az szja bevallástól elkülönítve, közvetlenül a NAV-hoz

Az 16EGYSZA jelű nyomtatványon (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, vagy postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, ez esetben lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban).

A 16EGYSZA jelű nyomtatvány adattartalmával egyező nyilatkozati lapként, önállóan lezárt, adóazonosító jellel ellátott postai borítékban (postán vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen).

Ha van ügyfélkapud elektronikus úton kapsz tájékoztatást a felajánlott összeg kiutalásáról.

Egyébként jövő év januártól a NAV honlapján megnézheted, hogy az általad kiválasztott kedvezményezettek részesültek-e az 1%-os felajánlásokból.