Segítség kezdő vállalkozóknak

Segítség kezdő vállalkozóknak

Vállalkozni szeretnél? Vagy muszáj?! Mindkét esetben van jó néhány kérdés, amit célszerű alaposan átgondolni, mielőtt belevágsz! Fontos lehet például milyen különbségek vannak az egyes vállalkozási formákra érvényes adózási módok, járulék fizetési kötelezettségek között? Célszerű-e egyéni vagy társas vállalkozóként a KATA szerinti adózási módot választanod? De az sem mellékes, hogy egyedül vagy társakkal szeretnéd megvalósítani elképzeléseidet.

Ha egyedül, akkor azon kell elmorfondíroznod, hogy az elképzelt tevékenységet milyen formában célszerű végezned? Adószámos magánszemélyként? Egyéni vállalkozóként? Esetleg egyszemélyes kft keretein belül?

Akkor sem egyszerűbb a helyzet, ha társas vállalkozás mellett döntöttél. Az alkalmas társasági forma kiválasztásán túl ilyenkor is előre tudnod kell milyen adó és járulék fizetési kötelezettség terheli majd a céget, ügyvezetője, tagjai, alkalmazottai után.

Aztán jöhetnek a vállalkozási formától függetlenül felmerülő egyéb kérdések. Mint például az áfa fizetési kötelezettség? Választhatod – e az alanyi adómentességet? Ha igen milyen feltételekkel? Egyáltalán a tervezett tevékenységeid közül, melyek esnek áfa fizetési kötelezettség alá, ehhez képest hogyan alakul a beszerzéseidet terhelő áfa levonhatósága? És így tovább…

Mivel segíti az ADÓklub vállalkozásod megalapozását, beindítását?

Kezdő vagy újra induló vállalkozók számára adózási kérdésekben a vállalkozás létrehozását megelőzően kedvezményes adótanácsadással. Ennek díja online tanácsadás esetén 6.000.- Ft +áfa, személyes konzultáció 8.000.-Ft + áfa. Ha társaságunk kap megbízást a könyvelésre, a tanácsadás díját levonjuk a második havi könyvelési díjból. Azért abból, mert további kedvezményként az előzetes tanácsadást igénybe vevő vállalkozók számára az első hónapban könyvelési szolgáltatásunk ingyenes.

Az adózási kérdésekben való eligazításon túl vállalkozásod népszerűsítésére igény esetén hirdetési felületként használhatod az ADÓklub honlapjának főoldalát és a Facebookon működő hirdető csoportját.