Átalányadózás 2024 -Tb járulék

Átalányadózás 2024 -Tb járulék

átalányadózás 2024, átalányadózó Tb kötelezettsége 2024, göngyölítéses módszer

A főfoglalkozású átalányadózó egyéni vállalkozót havonta terhelő társadalombiztosítási járulék alapjának számítása során az ún. „göngyölítéses módszert”  kell alkalmazni, ennek lényege a következőkben foglalható össze.

Az év elejétől a tárgynegyedév utolsó napjáig átalányban megállapított, személyi jövedelemadó köteles jövedelmet, csökkenteni kell  az év korábbi negyedévében, negyedéveiben járulékalapként figyelembe vett összeggel, az így kapott eredményt el kell osztani annyi hónappal, ahány hónapban az egyéni vállalkozói biztosítási jogviszony a tárgynegyedévben fennállt.  A hónapok számának meghatározása során azt a hónapot is figyelembe kell venni, amelyben a biztosítási jogviszony akár egyetlen napig is fennállt.  

Ha a társadalombiztosítási jogviszony nem az év elején jött létre, a  járulékkötelezettség összegét a biztosítási jogviszony létrejöttétől kell kiszámítani. 

Ha szeretnéd  vállalkozásod bevételi nyilvántartását, kötelezettségeinek kiszámítását és azok bevallását saját magad végezni ebben is segíthetünk. Erről itt találsz több infót

További információkért látogass el az Átalnyadózók Infó Fórumára

Kedvezményes ajánlatunk:

 átalányadózó egyéni vállalkozás létrehozására vonatkozó tanácsadás  20.000.-Ft/alkalom.

Időpont egyeztetési lehetőség mind az online, mind a személyes tanácsadás esetében a +36302975557 telefonon vagy az adoklub@gmail.com emial címen