Adóbírság, mulasztási bírság

adóbírság, adószakértő, adótanácsadás, ellenőrzés, online adótanácsadás

Adóbírság, mulasztási bírság. www.adoklub.eu

Jól megadóbírságoltak, netán mulasztási bírságot szabtak ki rád vagy vállalkozásodra és nem tudod eldönteni mitévő légy? Fizess, mint a katona tiszt, kérj mérséklést vagy elengedést, részletfizetési lehetőséget? Van-e lehetőség a határozat megtámadásra?

Ha kéred, segítünk eldönteni. Küld meg a határozatot, írd meg kifogásaidat csatold az azokat alátámasztó bizonyítékok másolatát, válaszolj kérdéseinkre. Ha elfogadod a fenti információk alapján adott árajánlatunkat kezdődhet együttműködésünk. Keress bennünket az alábbi lehetőségek valamelyikén adoklub@gmail.com email címen, vagy a +36 30 297 5557 telefon számon!

Az adóbírság, és a mulasztási bírság mértéke ugyan kivételes méltánylást érdemlő körülmény esetén hivatalból vagy kérelemre mérsékelhető sokan minden töprengés nélkül fizetnek, mások csípőből tüzelnek szinte még ki sem bontották a határozatot rejtő borítékot, már írják is a fellebbezést.

A jó megoldás ezúttal is, mint általában valahol középen van. Mert valóban lehetnek olyan helyzetek, amikor már az is öröm, hogy csak ennyi az annyi! Fizessünk gyorsan és felejtsük el. Más esetekben viszont a fellebbezés nagyon is indokolt lehet. De arról, hogy adott helyzetben mi a célravezető a határozat és a konkrét körülmények alapos elemzése alapján lehet jól eldönteni. Kérdés mire érdemes figyelni a határozat vizsgálatakor?

Az adóbírság esetében például, mivel az lényegében adóhiányhoz kapcsolódó szankció, alapvetően két dolgot érdemes vizsgálni. Egyrészt az adóhiány bizonyítottságát, másrészt ha az fennáll, annak valós mértékét

Az első fellépési lehetőség az adóbírság ellen az alapjának a vitatása, természetesen ez abban az esetben lehet csak reális lehetőség, ha képesek vagyunk kétséget kizáró módon bizonyítani, hogy az adóhatóság által megállapított adóhiány nem valós.

A másik lehetőség az adóbírság mértéke. Ha az adóhatóság által megállapított adóhiányt nem lehet érdemben vitatni, akkor azt kell megvizsgálni mekkora a bizonyítható mértéke és az adóbírság mértéke igazodik-e ehhez.

Ennek során célszerű ellenőrizni, hogy a határozat meghozatala során érvényesültek-e a szankciók egyéniesítésére vonatkozó előírások. Vagyis a bírság mértéke esetileg, a konkrét tényállást befolyásoló valamennyi lényeges körülmény átfogó vizsgálata, értékelése alapján került-e meghatározásra.

A linkre kattintva mulasztási bírságról részletesebben is tájékozódhatsz.