BM tájékoztató  az efo bejelentő alkalmazás új szolgáltatásáról

BM tájékoztató az efo bejelentő alkalmazás új szolgáltatásáról

efo bejelentő alkalmazás

Az EFO egyszerűsített foglalkoztatásbejelentő alkalmazás támogatja a havi munkáltatói, kifizetői járulékbevallás (’08) egyszerűsített foglalkoztatás céljára létrehozott munkaviszony adatait tartalmazó lapjának kitöltését. Az alkalmazásban tett bejelentések adatai a „Könyvelői export” funkció segítségével olyan formátumban exportálhatók, amelyek lehetővé teszik az erre felkészített könyvelő, bérszámfejtő programokba a közvetlen betöltést, így az Általános Nyomtatvány-kitöltő Keretprogram (ÁNYK) által kezelt járulékbevallásba történő beemelést és a NAV számára történő beküldés előkészítését.

Az EFO által előállított fájl lehet CSV vagy XML állomány, amelyek közül aszerint választhat, hogy milyen kiterjesztésű fájllal szeretne dolgozni. A bevallási részadatok összeállításához a számítógépén nyissa meg az EFO alkalmazást, majd a felső menüsorból válassza ki a „Könyvelői export” funkciót. Itt megadhatja, hogy a bejelentések adatait mely havi időtartamra szeretné előállítani, valamint kiválaszthatja, hogy mely munkáltató nevében tett bejelentéseket szeretné kigyűjteni. Az „Export” gombra kattintva a kért fájl előáll. Ennek a fájlnak a felhasználásához kövesse a saját könyvelői programjának útmutatását.

Amennyiben ön saját, könyvelői alkalmazását szeretné képessé tenni az EFO által előállított export fájlok feldolgozására, az ehhez szükséges XSD sémát és egy minta XML fájlt az alábbi linkről töltheti le.

Az alkalmazással kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit az info@nisz.hu címre küldheti el.