Hírek 1/17

Intézd telefonon!

ÜCC rendszer, NAV telefonos ügyintézés

Ténylegesen megkönnyítheti a tájékozódást és akár az ügyintézést is a NAV telefonos Ügyféltájékoztató és Ügyintéző rendszere. De milyen ügyekben, és milyen feltételekkel és módon, mikor, milyen telefonszámokon vehető igénybe? Az ezzel kapcsolatos NAV információkat gyűjtöttük össze.

Már elérhetők a NAV által készített szja-bevallás tervezetek

szja bevallás tervezetek, 17SZJA, szja bevallás módosítás

A törvényben előírt határidő előtt majdnem két héttel az adóhivatal elkészült az szja-bevallási tervezetek kitöltésével, amellyel idén mintegy ötmillió magánszemélyt mentesített a legbonyolultabb adminisztrációs terhétől - tájékoztatta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn az MTI-t.

 

Ami jár, az jár! A gyors munkát ismerjük el egy jogos vállveregetéssel és nézzük meg milyen bevallás tervezetet készítettek számunkra! Ezzel kapcsolatban további  információt itt találsz.

ADÓklub AKCIÓ: SZJA bevallás

szja, NAV bevallás tervezet, 1%, 17SZJA

Az akció lényege, hogy azon ügyfeleink esetében, akik az általunk is támogatott egyesületnek ajánlják fel adójuk 1%-át 2.000.-Ft-ban maximáltuk az online szja bevallás készítés, ellenőrzés díját, mely a konkrét feltételek függvényében lehet akár ingyenes is.

Nem ér a nevem! – Önellenőrzést szeretnék készíteni!

önellenőrzés, önellenőrzés előzetes bejelentése, önellenőrzés 2018

2018. január 1-től új lehetőség az önellenőrzési szándék előzetes bejelentése, melyben az adózó  az adómegállapítási időszak és az adónem megjelölésével az önellenőrzés benyújtása  előtt bejelentheti az adóhatósághoz önellenőrzési szándékát és ezzel időlegesen elháríthatja az adóellenőrzés vezsélyét. A bejelentés feltételeiről és módjáról .......

Új kötelezettség – turizmus fejlesztési hozzájárulás

turizmus fejlesztési hozzájárulás

2018. január 1-től  az étkezőhelyi vendéglátás 5%-os áfájához kapcsolódóan új adónem került bevezetésre turizmus fejlesztési hozzájárulás néven.

A fizetési kötelezettség tárgya, azaz a hozzájárulás-köteles szolgáltatás az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (a továbbiakban: Áfa tv.) 3. számú melléklet II. részének 3. pontja szerinti szolgáltatás  ellenérték fejében történő nyújtása.

2017. évi szja bevallás

szja bevallás 2017, eszja, szja bevallás tervezet

Szabályozási és tartalmi szempontból is változtak a személyi jövedelemadóra vonatkozó előírások 2018. január 1-től. A  2017. évi CLIX. törvény jóvoltából  a személyi jövedelemadó-bevallási szabályok már nem az Art-ban, hanem a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 11–13. § -ban találhatók meg.